Consultanţa şi Mediere

Medierea, este o cale de a scăpa de procesele prea lungi.

Mediatorii au făcut pe actorii la Palatul Parlamentului pentru a arăta cum se poate rezolva un conflict. Procesele lungi şi scumpe ar putea rămâne doar o amintire dacă românii vor înţelege că este mai avantajos să se adreseze unui mediator decât instanţei de judecată.
Legea medierii, care i-ar putea scuti pe justiţiabili de calvarul proceselor interminabile, a intrat în vigoare încă din 2006. Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre români nu ştiu încă la ce foloseşte. Medierea reprezintă o modalitate alternativă, facultativă, de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă. Părţile sunt asistate de un specialist în mediere, în condiţii de neutralitate, imparţialitate şi confidenţialitate. Avantajele medierii sunt incontestabile.
Onorariul unui mediator, suportat de către părţi în mod egal, este mult mai mic decât al unui avocat. Dacă un proces durează ani întregi, medierea poate soluţiona conflictul chiar şi după o singură şedinţă. Pentru a putea apela la un astfel de specialist, este nevoie de acordul tuturor părţilor implicate în conflict. Înţelegerea la care se ajunge are valoarea unui document cu titlu executoriu. În acest caz, părţile sunt scutite de plata taxei de timbru.
Instituţia medierii ar putea reduce în mod spectaculos presiunea care este în prezent pusă pe instanţele din România, incapabile să facă faţă valului de procese. Anul trecut a fost înregistrat un număr-record de procese. Peste 4 milioane de litigii au ajuns pe mesele judecătorilor, în condiţiile în care schema de personal este aceeaşi de mai bine de 20 de ani. Prin urmare, aglomerarea instanţelor de judecată din România a ajuns să afecteze întreg sistemul judiciar. Procesele aparent simple sunt întârziate din cauza birocraţiei, iar deciziile instanţei vin după repetate înfăţişări şi termene prescrise. S-a ajuns la situaţia în care cea mai banală neînţelegere se trimite spre soluţionare instanţei, fapt ce determină ca demersul să devină extrem de greoi şi de costisitor.
Va invităm alegeţi medierea soluţie de rezolvare a problemelor dvs şi va oferim servicii de mediere a conflictelor şi disputelor în domeniile:
CIVIL - partaj, grăniţuire, moşteniri, pretenţii
PENAL - infracţiuni la care retragerea plângerii prealabile sau împăcarea părţilor, înlătura răspunderea penală
COMERCIALobligaţii contractuale, pretenţii, somaţii de plata,
FAMLIAL - partaj,, educaţie şi încredinţare minori, nume ulterior
MALPRAXIS, FINANCIAR- BANCAR, PROTECŢIA CONSUMATORULUI, PROTECŢIA MEDIULUI,
ORICE ALTE TIPURI DE DISPUTE CARE PRIVESC DREPTURI CU PRIVIRE LA CARE PĂRŢILE POT DISPUNE